Ви прикажуваме 5 функции кои ќе ви бидат од корист а претпоставуваме дека ги немате употребено:

  1.  Доколку одберете темна позадина на вашиот телефон ќе забележите дека батеријата ќе ви трае многу подолго.
  2. Корисна опција која можете да ја најдете во менито преку Settings -> Accessibility и потоа активирајте ја Text-to-Speech Output опцијата. Ќе ви заштеди многу време и ќе можете да правите други работи додека пишувате.
  3.  Доколку некој друг сака да го користи вашиот телефон, а не сакате да има пристап до приватните информации, со прстите од горе надоле повлечете и на екранот доле ќе ви се појави опција како на сликата. Селектирајте ги оние делови кои дозволувате да се користат.
  4. Конторлирајте го телефонот со мрдање на главата. Кога рацете ви се зафатени, а потребно ви е да видите нешто од телефонот, ви покажуваме едно идеално решение. Инсталирајте ја бесплатната апликација EVA Facial Mouse и видете како ќе функционира.
  5. Доколку имате проблеми со видот, ова ќе го олесни проблемот. За да го зголемите екранот одете во Settings -> Accessibility -> Magnification gestures.